19 september 2019: “Grip op de gezondheid van je kind”

02 sep 19 september 2019: “Grip op de gezondheid van je kind”

De workshop wordt verzorgd door Karin Roozendal. Als Osteopaat heeft Karin zich verdiept in de complementaire zorg en heeft ze in afgelopen jaren door middel van verschillende studies, kennis en praktijkervaring opgedaan waarvan zij vindt dat elke burger er recht op heeft. Helaas reikt de kennis die gedeeld wordt op scholen vaak niet verder dan wat losse elementen (skelet, spieren, bloedsomloop en spijsvertering organen). Daarom heeft Karin een missie: meer kennis delen over hoe het lichaam werkt zodat mensen meer preventief kunnen handelen, en daardoor minder afhankelijk worden van het medische systeem. Het toepassen van deze kennis heeft direct een positief effect op je kind en de omgeving.

Karin: “Sinds ik moeder ben geworden voel ik de intensieve liefde voor mijn kind zoals ik die nooit eerder heb gevoeld. Erg bijzonder, maar dit maakt mij ook heel kwetsbaar. Ik weiger om in angst te leven, maar ik denk dat elke ouder wel eens de angst om het hart slaat als hij/zij aan ziekte denkt of ziet dat je kind ziek is. Ook mij gebeurt dit wel eens, maar ik merk toch dat vooral op gezondheidsvlak ik bij deze angstgevoelens terug kan vallen op mijn kennis. Daarom wil ik dit graag delen, zodat ouders/verzorgers met meer kennis over het lichaam, minder dingen aan het toeval hoeven over te laten.

Mijn gedachten gaan vaak uit naar hoe dit vroeger zou zijn geweest als we als stam in een bos zouden leven? Gelukkig leven we niet meer zo primair, maar de moderne samenleving brengt wel zorgwekkende punten mee zoals onder andere de toxische belasting en stress die er dagelijks wordt uitgeoefend op ons systeem, zowel bij volwassen als kinderen.

En als we dan kijken naar onze kleine wereldwonderen en aan hoeveel prikkels en belasting zij blootgesteld worden in de eerste levensjaren, is het niet raar dat er zoveel kinderen ziek zijn/worden, zowel acuut als chronisch. Geen enkel wezen kan evolutionair zo snel adapteren aan hoe onze maatschappij de laatste 100 jaar gegroeid is, denkend aan voeding en omgevingsprikkels. Ik zie hierop dan ook veel reacties van de kinderlichamen, denken aan eczeem, hooikoorts, allergieën, chronische neusverkoudheid, auto-immuunziekten en andere chronische lichamelijke klachten die zich soms ook doorzetten in geestelijke klachten.

Vanuit mijn kennis weet ik dat je hier als ouder/verzorgende meer invloed op uit kunt oefenen dan dat ons vaak verteld wordt en het gaat mij ook echt aan het hart dat ik zoveel jonge baby/kinderen al zie vechten tegen deze chronische aandoeningen (25% van de jonge kinderen is momenteel chronische ziek).

Mijn missie is om zoveel mogelijk kinderen in goede gezondheid groot te kunnen laten worden. Daarom wil ik mijn kennis graag uitdragen en ouders/verzorgers bewust maken van de invloeden om ons heen en hoe jij als ouder/verzorgende van jouw kind hier invloed op uit kunt oefenen. Ik respecteer ieders pad en tempo, maar hoop door de kennis die ik aandraag, dat mensen bewust hun pad kunnen gaan kiezen en dat ze inzien dat niet alles op toeval berust.”

Tijdens deze avond krijg je meer kennis over hoe het lichaam en het immuunsysteem werken en wat je zelf kunt doen om deze goed gezond te houden. Belangrijke invloeden van fysieke, chemische en emotionele stress op je lichaam worden uitgebreid besproken.

De workshop is voor iedere ouder/verzorgende die door middel van preventief handelen invloed wil uitoefenen op een goede gezondheid van het kind. De workshop wordt zo gepresenteerd dat deze voor iedereen te volgen is. Je krijgt handvaten waarmee je direct aan de slag kunt.

 

Datum: donderdag 19 september 2019
Tijd: 19:15 uur t/m 22:15 uur
Ticket: €25,- p.p. inclusief koffie/ thee en versnaperingen
Waar: Happy Workspace Enschede

 

arrow  KLIK HIER EN MELD JE AAN  arrow

Na bevestiging sta je gelijk op onze gastenlijst.