Hoe het systemisch werk mijn leven heeft veranderd.

16 jan Hoe het systemisch werk mijn leven heeft veranderd.

Mijn naam is Jeanne Hennekens. Ik heb een praktijk voor systemische coaching in Enschede. Ik werk met kinderen en volwassenen en maak daarbij gebruik van systemische opstellingen en brainspotting.

Beide methodes hebben een diepe indruk op me achtergelaten.

Door middel van brainspotting zijn jarenlange pijnklachten waar ik me geen raad meer mee wist grotendeels verdwenen. Ik kan nu bijna pijnvrij door het leven gaan. Ik pas het daarom in mijn praktijk toe voor mensen die last hebben van fysieke klachten.

Systemische opstellingen hebben mijn leven totaal veranderd. Het heeft me de unieke mogelijkheid geboden om tot de kern van problemen door te dringen en hier beweging in te krijgen.

Waar ik tien jaar geleden het leven als heel zwaar en moeilijk ervoer, voel ik tegenwoordig lichtheid en een diepe dankbaarheid voor het leven. Wat een voorrecht om hier te mogen zijn. Bovendien kan ik tegenwoordig de verantwoordelijkheid nemen voor mezelf. En hoe fantastisch voelt dat, om niet met je innerlijk kind bij een ander te gaan hoeven leuren maar om jezelf te kunnen dragen. Dan is er de mogelijkheid tot ware verbinding met een ander.

Rond mijn 30ste had ik vier jaar psychosynthese therapie gehad bij een dierbare en heel capabele therapeute, wist inmiddels zo wel waar de schoen wrong en voelde dat ik klaar was om de boel op een diepere laag onder ogen te komen. Via een goede vriendin leerde ik van het bestaan van het Instituut voor Systemisch Werk van Elmer Hendrix.

Ik herinner me als de dag van gisteren hoe ik naast hem zat voor een opstelling. Het was alsof oude pijn die diep van binnen verscholen zat, ineens naar de oppervlakte kwam. Ik kon er met mijn hoofd niet bij. Zonder dat ik iets hoefde te vertellen kwam de directe oorzaak van mijn pijn in beeld, precies zoals het was. Toen ondervond ik ter plekke: alleen de realiteit heelt. En een ieder kan de realiteit dragen. Hoe zwaar ook. Uiteindelijk geeft dat kracht.

Toen ik naar huis ging, heb ik drie dagen veel gehuild. Het was een enorme verademing. Vanaf toen is mijn bewustwordingsproces in een stroomversnelling gekomen. Een proces waarin ik ook veel pijn en verdriet ben tegengekomen. Uiteindelijk kan ik dat alleen maar toejuichen. Het heeft gezorgd voor zoveel bewustzijnstoename. Er schuilt waarheid in de gedachte achter de groei van de lotus. Hoe meer modder, hoe groter de groeipotentie.

Ik volgde bij het IVSW twee keer de jaaropleiding, vervolgens de opleiding tot systemisch kindercoach en ik blijf er kind aan huis. Ik heb veel thema’s inmiddels kunnen aankijken. Ik ben helemaal in het werk ‘gemarineerd’ en bekijk het leven vanuit een systemische bril.

Problemen blijven altijd, zo ervaar ik dat ook. Dat is helemaal in orde. Alleen wat we niet erkennen en uit de weg gaan, kan ons overnemen. Wat we omarmen, verzacht en verstilt.

Wil je ook graag meer weten wat de kracht van systemisch werk voor jou kan betekenen?

Kom dan naar de volgende workshop: Systemisch Werk

Deze workshop heeft als doel om je de kracht te laten ervaren van het systemisch werk.
Je krijgt dieper inzicht in de meer onbewuste ‘lagen’ van gezinnen en families en in mogelijke oorzaken van problemen.

We combineren theorie met oefeningen. Door de nieuwe inzichten en ervaringen zul je beter in staat zijn om je eigen (en juiste) plek binnen je leven, je gezin van herkomst en in je huidige gezin in te nemen. Daardoor kan er meer balans en rust komen in je leven. Wees welkom!

Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor de workshop. 

Heel graag tot dan!
www.jeanne.coach.